📣SPAR 15% PÅ HELE FESTIVAL KATEGORIEN I HELE APRIL OG MAJ –  Brug koden FESTIVAL15📣
Gratis fragt på alle ordrer 🚛 🚢 ✈️ 📦 🔥

Tryk på T-shirts – Hvad skal du vælge?

Der findes et hav af forskellige metoder, der kan anvendes, når du skal have trykt t-shirts. Tit kan det være uoverskueligt, hvad der er af fordele og ulemper ved de enkelte metoder. Derfor kan du her læse mere om, hvad vi anbefaler hos Bandmerch.

DTG-metoden:

DTG står for Direct on Garment. Metoden minder mest om en almindelig inkjet-printer, hvor dit design bliver printet direkte ned på trøjen.

Fordele:

  • Du ikke skal være bekymret for antallet af farver, da dit design bliver printet direkte ned på trøjen – alle farver og nuancer kommer derfor med.
  • Lave startomkostninger, men kan blive dyr ved større produktioner. Skal du have trykt mere end  20 t-shirts, vil andre metoder muligvis give bedre mening, 

Ulemper:

  • DTG kan holde dårligere i vask. Der anbefales ikke at vaske dem ved mere end 30 grader. Og de kan ikke tåle at komme i tørretumbleren.
  • Man er begrænset til CMYK-spekteret. 

Heat Transfer-metoden:

Vi vil undgå at gå for meget i dybden med de mange typer af transfer-print, da der findes et utal af forskellige materialer til det. De konkrete fordele og ulemper ved metoden afhænger derfor meget af materialet. Nogle materialer virker fantastisk, mens andre er decideret ubrugelige.

Kvaliteten af printet handler om det transfer-materiale, der anvendes. Fælles for alle materialerne er, at de enten bliver udskåret eller printet på transfer-papir og derefter varmpresset på trøjen. En del tranfer-materiale har det med at revne eller krakelere indenfor kort tid eller få vaske, men det er muligt at lave mere solide og holdbare tryk. Det er derfor vigtigt at du rådfører dig med nogle professionelle inden du får trykt med heat transfer-metoden, hvis du vil sikre dig et godt resultat. 

Screen Printing-metoden:

Ved Screen Printing-metoden anvendes farve, der trykkes ned i en ramme, hvorpå designet er lavet. Her trykker man hver enkelt farve individuelt. På rammen eller “screen” er et fint net vedhæftet, hvor designet også er lavet. Herefter trykkes farven igennem nettet og det er kun dén ene farve, der ender på trøjen. Processen gentager man ved hver farve, indtil man har et færdigt design.

Fordele:

  • Trykket er meget holdbart i længden. Både farve og tryk er af god kvalitet, selv efter mange ture i vaskemaskinen.
  • Screen Printing-metoden er billigere ved større produktioner. Det anbefales typisk ikke at lave færre end 20 stk. 

Ulemper:

  • Opsætningen til Screen Printing er relativt dyr, og er derfor uøkonomisk ved få antal. 
  • Nogle gange kan farverne virke anderledes i virkeligheden, end de ser ud på en skærm. Her gælder det om fra starten at få pinpointet alle farverne rigtigt. Hvis man har en pantone eller RAL farve, vil man bedre kunne gengive den korrekte farve. 

Herunder ses processen:

Første billede viser en trøje i rammen, hvor farven trykkes igennem. De to efterfølgende billeder er processen, hvor farverne bliver tilføjet én ad gangen. Tredje billede er den færdige trøje, med 4 farver.

Hvad anbefaler BANDMERCH?

Til alle mindre produktioner anbefaler vi DTG print. De DTG maskiner vi har til rådighed er de bedste på markedet. Hvis du skal have en større produktion med til en festival eller koncert anbefaler vi screen printing. Start omkostningerne forbundet med screen printing vil efter typisk 20+ blive udlignet, og vil derfor bedre kunne betale sig.