📣SPAR 15% PÅ HELE FESTIVAL KATEGORIEN I HELE APRIL OG MAJ –  Brug koden FESTIVAL15📣
Gratis fragt på alle ordrer 🚛 🚢 ✈️ 📦 🔥

Replikerede eller Kopierede CD Tryk?

Når du skal udgive din nye plade på CD, skal du overveje, hvor mange du vil lave. Antallet har betydning for, hvordan de bliver produceret. 

Selvom mange betragter CD’en som et forsvundet medie, er der stadig liv i den lille plastikskive. For på trods af at vinyler i lang tid har haft stor fremgang og på mange punkter har overhalet CD’en, er CD’en stadig et velegnet medie til mindre bands. En CD er nemlig forholdsvis billig at producere, og du kan hurtigt komme i gang. Herunder vil du få en beskrivelse af de 2 måder vi producerer CD’er på. 

Replikeret CD Tryk

Når man generelt taler om CD-produktion, mener man oftest den replikerede. Det er den traditionelle metode at producere CD’er på, som var meget anvendt i 90’erne. Dengang alle udgav deres musik på CD’er, og der skulle produceres mange af dem. Den replikerede CD bliver produceret med en master, som sættes ind i et stempel, hvor selve CD’en bliver sprøjtestøbt. Det kræver et forholdsvist stort setup og maskineri at sætte i gang. Ved mange producenter starter produktionen ved 500 stk. Vi kan lave dem allerede fra 300 stk. 

Kopieret CD Tryk

Ved kopierede CD’er er processen en helt anden. Her er der ikke en master at tage udgangspunkt i. Hver enkelt CD bliver brændt enkeltvis. Det betyder, at man kan starte produktionen allerede fra 50 stk. 

Hvad skal du så vælge?

Ved begge produktionsmetoder er cover, label og tray card ens. Men der er alligevel flere ting, du skal overveje, når du skal vælge mellem replikerede eller kopierede CD’er.

Den største forskel på de replikerede og kopierede CD’er, vil du kunne se på den blanke side af CD’en. Her vil de kopierede CD’er have en blålig eller grønlig overflade, hvor de replikerede vil have en helt blank, nærmest spejl-agtig overflade.  Som du kan se på billederne herunder:

CD produktion

En anden forskel er selve lagringen af data på CD’en. Dette gør ingen forskel på lydkvaliteten. Ved replikerede CD’er skal vi bruge DDP-filer, som laves for dig i lydstudiet. Det er en fil, hvor alt musik, CD tekst samt ISRC-koder er indskrevet. ISRC-koder bruges oftest ved streaming eller online salg til at identificere kunstner, titel og sangtitel. Hvis du ikke har mulighed for at få dit album eksporteret som en DDP fil, så kan vi også være behjælpelige med det. 

Ved kopierede CD’er skal vi også bruge en DDP fil, men vi kan ikke indskrive ISRC-koder. Derudover kan kopierede CD’er sjældne gange give læsevanskeligheder på nogle CD afspillere. 

Hvad der er det rigtige valg for dig afhænger af, hvad du skal bruge din produktion til. Det er værd at overveje den signalværdi, der er i at lave replikerede CD’er, da de for mange bliver betragtet som en mere professionel produktion. Især hvis dine CD’er skal ud i butikkerne. Men har du brug for en mere budgetvenlig udgivelse, en demo eller andre mindre produktioner, vil de kopierede muligvis passe bedre til dit behov.

Har du brug for et godt råd, kan du altid kontakte os – og ellers kan du læse mere om priser og de forskellige produktionsmetoder på linket her: